
Hans tilltänkta ser lite skabbig ut för tillfället, men det beror på att hon just ömsar skinn. Så fort en reptil växer, blir det gamla skinnet för litet och måste bytas ut.
Terrarierummet är ett populärt tillhåll för eleverna, och särskilt ormarna drar till sig intresset. En av de nya ettorna har åtagit sig uppgiften att göra vår tigerpyton mer tillgänglig. Varje dag plockar han fram ormen och sitter med den en stund. Störst risk att bli biten är när man vill ta ut ormen från dess trygga, välkända tillvaro och därför används ormkroken.
Han vet vad han håller på med, den här killen som hemma har egna kungsboaormar. Lugn som en filbunke och långsamma rörelser. Då går det bra.


Majsormarna, här honan, har aldrig visat några aggressiva tendenser. Hårt slingrar hon sig runt handleden på eleven här - en säregen känsla!
Den allra vänligaste av våra ormar är nog mjölksnoken. Han heter Snoddas och är otroligt len i skinnet.
Många tror att en orm känns kall och hal att hålla i och inget kan vara mer fel. Istället är ormen behagligt torr och den blir väldigt snart uppvärmd av ytan den slingrar på, vilket gör ormhantering till en härligt pirrande upplevelse.

Fler nya djur har kommit, men mer om det nästa vecka.