fredag 30 januari 2009

Hänt i veckan på Spånga

En vecka utan elever har ångat förbi och det blir ytterligare en innan N1 inriktning djurvård kommer till oss. För oss djurvårdsinstruktörer är det en välkommen omväxling att få hugga i ordentligt själva. Sedan, när eleverna kommer igen, är DET lika kul.


En del har hänt i veckan. Galten Gorm har åkt till Furuviksparken på avelslån. Där ska han stanna några veckor. Johnny Persson på Furuvik kom med hästtransport och ormar... två kungsboaormar som skall flytta upp i terrarieavdelningen så snart karantäntiden är över. Våra aror kommer även de från Furuviksparken och det var väldigt roligt att se dessa gojors nyfikenhet och hälsningsceremonier när de kände igen Johnny. Bilden här ovanför är från ett annat sammanhang, men visar just detta beteende.

Gorm fick åka trälåda i hästtransporten och Johnny blev lite häpen över hur lätt det gick att lura in grisen där, med bara lite mat. Men... vägen till alla grisars hjärtan är ju just maten. :o)


Lilla chillatjejen Orion växer och är bedårande söt. I samma veva flyttade alla fyra chinchillahanar i torsdags och detta tack vare en elev i ettan som hittat nya lyckliga ägare. Elever är verkligen bra till allt! Nu kommer vi snart även att ha ett par nya faverollehönor, även detta tack vare en av eleverna i tvåan, som gjort praktik på ett ställe där just denna hönssort fanns. Annonser har inte gett napp, men nu vet vi - hör alltid med eleverna först! En massa tack, ni båda!

Kärt besök blev det av Loke och Anna i veckan. Anna arbetar numera på Djurkliniken Roslagstull och trivs väldigt bra. Det gör även Loke Grånäsa, även om han inte som hos oss har ett helt kontor att husera i.

En annan varelse tillbringade också veckan hos oss och han stal många hjärtan under vistelsen. Milou heter han, men fick också tillnamnet sergeant Troy på grund av sin stora likhet med en tidigare personalhund, Troja.
För rätt många veckor sedan försökte vi visa upp vår axolotl. Han var dock inte lika förtjust i att bli exponerad. Men nu har blygheten försvunnit och han är ofta framme vid akvarieglaset och kikar runt.

Nog är han riktigt, riktigt söt!
En av våra pilgiftsgrodor (Dendrobates auratus) inte bara sitter här för sittandets skull. Hon är just i färd med att lägga ur sig rom. Äggen plockar vi sedan upp och kläcker fram i skålar, allt för att de inte ska riskera att torka bort.
Kameran kinkade lite denna vecka, så en annan kul händelse fick förevigas med hjälp av mobilen. Skäggagamhonan Ester fick plötsligt väldigt bråttom att gräva en djup, djup grop.


Strax därpå låg där 16 ägg. Även dessa plockas ut och läggs i kläckningsmaskin uppe i "Barnkammaren".


Direkt efter den stora äggtömningen var Ester platt som en pannkaka, men det tog hon snabbt igen genom att formligen vräka i sig mat.

Och precis som hundar är avundsjuka på varandras märgben, så kom då genast de andra två skäggagamerna och var plötsligt väldigt hungriga de också...


En bra vecka har det varit och med orkidéblomman här hälsar vi Jenny tillbaka efter mammaledigheten. På måndag kommer hon och irländska vattenspanieln Tross och invaderar Spånga - det ska bli roligt!