fredag 28 november 2008

Snö på Spånga

Vintern kom - även till Spånga. Helgjobbet i nysnö kändes ovant och allt blev så bakvänt bökigt, i alla fall under lördagen. På söndagen, däremot, var vi redan inkörda i den nya, vita världen. Kaninen Strecket här ovanför, har ett varmt och skönt uppvärmt hus att gå in i, men föredrar att sitta uppe på gömslet utanför och inspektera allt det vita.


Vad ska ett ankhus härbergera, om inte en anka. I det här fallet myskanden Elvira. Hennes ällingar har tagit steget längre och gonar sig under värmelampan, som finns härinne.


Det är så synd att dammen fryser till. Än så länge kan ett hål spettas upp, men snart är det en massa ersättningsbaljor som gäller.


Myskandsdraken Darwin har redan insett vinterns faktum och lägger beslag på ett av vattentrågen. Det är en myt att myskankor inte badar. Sommartid, när denna andart säljs i parti och minut som mördarsnigelfrossare, påstås detta ofta i annonserna. Faktum är att myskänder älskar att bada, precis som alla andra andfåglar.


Ölandsgässen är förnärmade, de tycker inte om att klafsa runt i allt det vita, utan putsar sig oupphörligen.




Gnistra travar tappert runt i snön och verkar inte bekymra sig nämnvärt.



Tova föredrar ett av fårhusen. Varmt, upphalmat och väldigt mysigt! Vi halmar också fönsternischerna mot badhuset, som är hagens ena gräns. Där tycker fåren om att ligga och idissla, samtidigt som de intresserat kikar på alla badande människor innanför de stora fönstren!


Nu så fick han komma till, vår galt Gorm! Mallan blev högbrunstig under helgen och Gorm behövde inte truga det minsta! Om 3 månader, 3 veckor och 3 dagar har vi nog våra kultingar!


Det blev inte fler bilder än de som togs under helgen. Anledningen ser ni härovanför. Måndagen och de efterföljande dagarna bjöd på snöoväder i norra Uppland (där Djurhusbloggen snickras ihop) och mängderna var så omåttliga, över en meter, att det blev omöjligt att ta sig till jobbet.



Tur i oturen var då att alla dessa snömassor inte hamnade just i Spånga! Ett långsamt mobilt bredband pga av utslagen telefoni gör också bloggen lite svårhanterlig, hoppas ni har överseende med detta. Ha nu en riktigt mysig och fin första advent!