fredag 12 mars 2010

Nykläckt igen på Spånga

En mycket arbetsam vecka ligger bakom oss - så blir det ibland, när magsjukor och annat härjar. Kameran hann inte vara framme mycket alls och det var lite synd eftersom det äntligen började bli lite vår i luften. Den andra halvan av N2D har därmed fått en bra mycket skönare vecka, än de stackars tappra klasskamraterna i första omgången!

Så var något på gång igen.... baggen Törnros blickar uppfordrande mot knäckebrödet. Liten muta för att koppla alla fåren! ;o)


Aha, fårveterinären är på sitt årliga hälsokontrollbesök! Hull med mera kontrolleras och eleverna fick lära sig hur man känner över bakre delen av ryggraden och sedan diagnosticerar hullet i en skala från 1-5. En etta är mycket mager, en femma mycket fet. En trea är precis lagom. Det var lite blandat resultat, eftersom vi i den senaste höleveransen fått ett mycket mjukt och tunt hö - alls icke så uppskattat. Dock låg de flesta där de skulle i alla fall, men besöket resulterade i omedelbar nyleverans av grövre och godare hö.

Numera står kläckaren - där den i vårt tycke alltid ska vara - i Ladugården. Förut fanns den i pedagogiskt syfte i en av lektionssalarna, men i Ladugården är det mycket lättare att alltid ha full kontroll. Här har precis två ällingar kläckts! De pysslas om väldigt -idag fredag har de fått bada i balja flera gånger!

För några dagar sedan tittade fyra små faverollekycklingar fram och de är i sanning Påskkycklingar med stort P! Det är de tre Henriettorna (Henrietta, Henritvåa och Henritrea) som kommit i värptagen och tuppen Favve XIII har väl bidragit lite han också... och resultatet blev dessa Henripottor! Här finns också en älling, men den kommer att flytta till sina nykläckta syskon under dagen.

De små kycklingarna blir nu kändisar - tidningen Land kom till oss och fotograferade dem till sitt påsknummer - minsann ska de ståta på framsidan av tidningen!

Mer blir det inte denna gång eftersom annat bilduppdrag kräver sin tid. Väl mött till nästa vecka!