fredag 16 april 2010

Anläggningsteknik och krokodil på Spånga

Vi har varit så lyckligt lottade veckan före och efter påsklovet, att vi haft elever. De har nämligen anläggningsteknik halva dagarna och andra halvan är de hos oss. En grupp på förmiddagen och en annan på eftermiddagen. Detta har för vår del inneburit att en massa annat jobb, som planering, organiserande, pappersjobb mm har hunnit bli gjort. Vi har också flyttat upp till vårt kontor igen. De stackars tappra eleverna tyckte nog att det var roligt med morgonrutinerna i de olika avdelningarna, men eftermiddagarnas hästjobb med att lassa halm ur
hagarna var nog mindre kul. Det mesta är nu borta i alla fall och miljoner tack för det!

Ett par inrednngarna de gjorde i anläggningstekniken: här har leopardgeckon fått vackra och ändamålsenliga "stenar" - mycket naturtroget gjorda. Som lärare har de haft Sune Holm, den man som gjort alla våra bergbakgrunder, dammar etc. i tropikhuset. Han är ofantligt skicklig och de här eleverna har haft stor tur som fått lära av honom.

Bönsyrsan har fått denna naturtrogna termitstack. Mjukskalsköldpaddan får en landdel med äggläggningshåla, sheltopusiken får en större boyta etc etc. Jag kommer att visa mer av vad de gjort en annan vecka här på bloggen


Men se här! Korpungar, preciiiiis nykläckta!

En nykomling . Trubbnoskrokodilen Sam från Furuviksparken. Han ska bo i Sköldpaddsbassängen, där kajmanerna tidigare vistades. På bilden är han i vår karantän - men leverarade ett avföringsprov redan på resan ner, så han kommer nog på plats kvickt.
Väldigt fin är han! Han och han förresten - det råder delade meningar och några hävdar motsatsen, så vi får kontrollera.

Ormvarning!
Sist ett par bilder på när vår tigerpyton äter ett par möss. Den som tycker att det är obehagligt stoppar alltså här!

Vi ger aldrig levande foderdjur, men instinkten hos "tigern" är ändå att först "krama ihjäl".


Först därefter påbörjar den slukningsprocessen och genom att den kan koppla loss käkarna, kan den svälja väldigt stora byten, även om det här alltså bara var en mus.