fredag 6 mars 2009

Väntan på Spånga

När våren närmar sig, rusar tillvaron fram på Spånga och det märks även här i Djurhusbloggen. Mindre tid finns när en massa annat också ska hinnas med. Förra fredagen blev två av våra goffinkakaduor skåningar och under den transporten kunde inget nytt inlägg presenteras här, av förklarliga skäl. Numera delas även tiden för uppdatering med hemsidearbete, vilket också påverkat.

Annars är det fullt upp med allting annat också! Vi har ND2:or hos oss hela dagarna och det är väldigt roligt.
Mallan är ju förhoppningsvis dräktig och här är hon på väg ut i hagen. Vi passar på att kela med henne låta henne leta lite äppelbitar i foderköket.

Sån ser hon ut om magen nu och vi får nog vänta lite till innan kultingarna tittar fram.

Tekla, Tuva, Tova, Gnistra, Glimma och Gambrinia får sitt hösilage. Även de väntar lamm allihop, hoppas vi.


Skäggagamshonan Daga in action. Ser ni ägget som är på väg ut?
Gropen hon grävt fylls vartefter med skörden. Efteråt var hon ganska utmattad och fick b-vitamintillskott och nu mår hon som en prinsessa igen.

På torsdagen var det veterinärbesök igen och då konstaterades att även majsormshonan hade ägg, så det blir spännande att vänta ut.
Vi har också hunnit med att hämta mer fiskar, bland annat diskusar till Lilla Sydamerika-akvariet. Nästa vecka ska 60 skivtetror (silverdollar) hämtas, men de ska först få vistas uppe i "Barnkammaren" där de ska stå på tillväxt. Sedan ska de ner till den stora Victoriabassängen.
Vi har också fått fler klockgrodor, Anna från Parken Zoo i Eskilstuna kom med dem häromsistens.
Så står till här just nu och väntar gör vi som sagt. På djurungar, men också på att våren verkligen ska komma med sol och töande värme.