söndag 20 december 2009

Så kom då vintern till Spånga

Bilderna är klickbara. Använd backpil för att återgå till bloggen. Respektera copyright!


Snön kom även detta år, efter alla regnveckor.

Kallt och vitt, men nymfkakaduorna fryser inte. Två långa inframvärmerör sörjer för den saken.

Hos fåglarna i friflygningen är det däremot bistrare, särskilt som de vill bada hela tiden, snö eller inte. Baljor får ersätta och de är upptagna hela tiden.

"Vad var det nu jag skulle göra? Något var det nog absolut... hm..."


Faverollehönsen har fått spatsera runt fritt i ladan en stor del av dagarna och de var för roliga hur de noga inspekterade alla de andra invånarna, undersökte varje box och blev helt förtjusta i den fantastiska golvbrunnen, där det gurglade djupt...


Eftersom snön gjorde att det inte gick att kratta i hagarna som vanligt, kunde denna grupp ägna sig åt förbättringar. Här har just en stege till faverollerna satts upp. Det är ett par elever som varit hos oss tidigare som gjort den i ämnet anläggningsteknik. Först nu har den fått sin plats.
Den här gruppen ordnade också ett fiffigt skydd mot drag åt grisen Mallan, som är inne i ladan pga hälta. Gummiduk i omlottremsor, fästade i ett trästycke, satte effektivt stopp för draget ut mot rastgården.


Ett foto genom den immiga fönsterraden bakom akvarierna: Malin hade tagit med sig ett par pulkor och här åker de nerför den branta backen bakom skolan. En belöning efter en dag av lite väntan - det var veterinärbesök och sådana dagar blir lite upp- och nervända.


Efter det traditionella minglet i Victoriasalen är det nu jullov - äntligen! Äntligen tycker i alla fall de flesta eleverna, särskilt de som haft många prov nu i slutänden och så även våra elever, som haft det kämpigt med de tidiga morgnarna. Sova.....! Men i övrigt har de haft det allra bäst, tror jag!
Allas vår Kalle får agera jultomte och med honom önskas alla en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR, och VÄLKOMNA TILLBAKA I JANUARI!