fredag 29 januari 2010

Så. Datorhaveriet bemästrat.

En hel del av bilderna försvann dock, eftersom "datordöden" inträffade under överföringen. Dessa hann dock fastna.

Våra kungsboaormar ligger ofta ihopringlade, men ibland ser man deras enorma styrka, när de kan resa sig rakt upp som här. Lite på hugget är de - det är dags för mat snart.

Vår iller Timon kan också vara rätt ormlik ibland, illern har en makalöst vig kroppsbyggnad. Han kräver mycket aktivering under sin vakna tid och det får han. Strax ska han få leta katt-torrfoder i grisen Gorms nattbås - jättekul, tycker han.


Det är lätt att glädja med lite: detta sönderhackade äpple ligger inne hos vår öländska dvärghönor. Som de var misstänksamma först, men när EN vågade, vågade efterhand de andra också att hacka!

Vi fick tio pinfärska spitekycklingar i torsdags! "Spite" betyder fläckig och är ett annat namn på just öländsk dvärghöna. Den ömma modern heter Rosa-Lisa och detta är hennes första kull.

Leguanariet har ju blivit dubbelt så stort, och leguanerna har numera sina matskålar utplacerade lite här och var. Här är honan i full färd med att sätta i sig av maten. Eftersom allt är en aning rörigt just nu, pga ombyggnad, var det bara lilla kameran som fanns till hands och den lyckades inte riktigt... men OJ, vad hon svängde med maten!

Hanen stirrar avundsjukt innán han ger sig i kast med en annan skål.

På marken - bottenvåningen - får Gandalf, vår gulfotade skogssköldpadda, möta Greta, damen i hans drömmar...

Leguanariet finns i Fågelrummet och här ser ni våra goffinkakaduor Tuffa och Victor. De och alla andra tränas just nu att självmant gå in i transportbur. Ett sätt att minimera stress vid veterinärbesök mm. Just dessa två har lärt sig detta väldigt fort.
Vi har också en ny medarbetare, Joakim, som just nu är stationerad i Fågelavdelningen. Han är en "som dansar med vargar" och "talar med hästar" - han har en enastående förmåga att läsa djur.
Tack, Spånga Gymnasiums ledning, för att vi nu fått behålla honom på heltid!