fredag 30 maj 2008

Fiskafänge på Spånga!

Varför sitter Anna och gömmer sig bland växterna i Victoriasalen???


Helt rätt gissat. ;o) Hon håller fast länspumpen som sörplar upp det mesta av vattnet i den 23 000 liter stora bassängen. Pacusarna, våra stora pirayaliknande fiskar, ska flytta till Parken Zoo i Eskilstuna.


Nöden är uppfinningarnas moder och brandslangen körs ner i ett stuprör. Stege, silvertejp och illerns tunnel kompletterar konstruktionen.


När endast drygt två meter återstår är det dags att börja håva. Lätt var det inte och blött blev det... men slutligen var alla 15 pacus infångade och placerade i sina transportlådor.


Pacus är svåra på att äta växter och därför har akvariet mest bestått av konstgjorda sådana. Allt sånt åkte upp nu och ska nästa vecka ersättas med nytt. Snart får stingrockorna, malarna och påfågelcikliderna sällskap av bland annat andra ciklider i stora stim.


Malin blev till slut så blöt att hon gav upp försöken att hålla sig på stegen. Simma gick bra det också! Tyvärr fick vi inte så roligt att Anna trillade ner...


Låda efter låda med pacus kånkas in i transportbilen. Samtidigt är detta Annas (till höger) sista dag - vikariatet har gått ut och hon fortsätter sitt jobb på Eskilstuna, där hon jobbat många år. Väldigt, väldigt synd att hon försvinner, tycker vi alla.


Zissie på Skansen, Anna på Parken Zoo - det är ändå väldigt bra att ha dem som bästa kontakter för samarbete och djurutbyte.