onsdag 28 maj 2008

Gässlingar och sommar i sikte

Här kommer då den utlovade bilden på de tre gässlingarna. Lika otroligt söta som de är, lika hårt försvarade är de av sina föräldrar: "kom inte i närheten!" - budskapet var väsande tydligt!

Så vad göra... kameran och jag var nere i Ladan och något mer ville jag ha därifrån. Något vackert fick det bli - en av våra mandarinandsdrakar. Mandarinanden (Aix galericulata) är nära besläktad med brudanden, men kommer från Asien.


På väg tillbaka genom Ladugården hade Sushi en mysstund med sina nu rätt stora ungar. Åtta veckor till helgen och då leveransklara. De två svarta finns kvar att tinga ;o)

Just som jag trodde att det inte skulle bli mer jobb för kameran den här dagen, kom PRIVklassen ner och räddade situtationen. De har avslutning snart och vi får ett fint minne av dem: kaninungarna och chinchillaungarna är numera uppkallade efter dem!

André med André!

Cassandra med Cassandra!


Mimmi med Mimmi!


Lotta med Lotta!


Giselle med Giselle och Sofia med Sofia. Såklart!


Tack för att ni bidrog med både namn och bildmaterial åt oss! I förgrunden klassens lärare Kickan, som gjort detta år till ett fantastiskt år för denna klass. Inte alla som har förmånen att ha en lärare som bland alla sina andra förmågor även är delfintränare på Kolmården!